Trots op mijn verloren kilo's!

- 12 februari -

Daar ben ik weer!!! Hoe gaat het met jullie??

Hoe het met mij gaat, tja, nog altijd hetzelfde, mijn energie niveau is verre dan goed, mijn longen willen minder dan hoort...
Maar er zijn zeker ook positieve dingen in mijn leven! Ik ben inmiddels al 3,4 kg kwijt en dat in 3 en een halve week, daar ben ik zo trots op!!!
Mijn magere yoghurt met Brinta, karnemelk, volkoren brood en crackers met 15+ smeerkaas, sandwich spread en jam doen zijn werk. 's Avonds eet ik een klein beetje aardappelen, pasta of rijst met daarbij een stukje mager vlees en heel veel groente en rauwkost, een straf, helemaal niet. Ik vind het heerlijk!

Inmiddels weet ik dat de wachttijd bij het AMC behoorlijk lang is (lees half/eind juni), dus voorlopig moet ik het doen met wat ik heb. Eerst was het even slikken, maar inmiddels is het goed en wacht ik maar rustig af, iedereen heeft recht op zorg en moet soms even wachten voor hij of zij, nu ik dus, aan de beurt ben. Zoeken naar een ander ziekenhuis is in dit geval geen optie, de longprofessoren die gespecialiseerd zijn in mijn longziekte zitten alleen in het AMC. 
Ik probeer mijn energie zo goed mogelijk te verdelen over de week heen en daarop ook mijn afspraken aan te passen, te zorgen dat ik niet te veel doe op een dag en tussendoor iets leuks doe voor mezelf.

Gister zijn Dave en ik dan ook even een dagje weg geweest wat was dat lang geleden en wat was dat heerlijk! Geocache spullen mee en voor mij mijn camera met 1 lens (hmmm, welke moest het worden, moeilijke keuze maar er mocht er maar 1 mee, achteraf de goede keuze!) en dan op zoek naar cachejes, met de auto van cache naar cache, zoeken, vinden, loggen, eventueel wat leuks erin en weer door naar de volgende. Wat een heerlijke dag uit en wat een heerlijke afleiding, onverwachts komen we langs mooie gebouwen die langs de weg staan. Beiden kijken onze ogen uit en dan is het voorbij, dat willen we toch wel graag van dichtbij bekijken en dus zoeken we het op, Nederlands Kremlin in Winkel, wat is dit mooi. Eigenlijk zijn ze gesloten, maar de gastvrijheid is groots en we mogen even een kijkje komen nemen.

Terwijl we een rondje maken en ik wat foto's schiet komt de kunstenaar Ger naar buiten. Ger, een 72 jarige man, verteld met liefde over zijn creaties, zijn fantasieën, en waar zijn ideeën vandaan komen, de verhalen van de bijbel en de Griekse mythologie voor de beelden en de Italiaanse en Russische Barok voor zijn bouwwerken. Een bijzondere man die graag verteld over zijn leven en hoe hij kijkt naar de wereld. Geld en een knappe broek is niet zo belangrijk, "ja, nu kijk je er toch even snel naar" zegt hij dan, het gaat over het geluk in je leven en dat is niet te koop. hij verteld dat hij vroeger monteur was van auto's, dat hij altijd graag met zijn handen heeft gewerkt en nu nog, de kennis en technieken van het bouwen van gebouwen heeft Ger zich zelf eigen gemaakt. Een bijzonder man met een bijzonder verhaal!
Ger en Mientje (de vrouw van Ger), dank jullie wel dat we mochten genieten van jullie mooie tuin!
Hieronder een klein voorproefje, de rest kun je zien als je hierop klikt.
 
 

 

 

 

 

     

 
Na ons bezoek gaan we verder met het zoeken van cachejes en zodra de zon plaats maakt voor de maan gaan we weer naar huis. Wat ben ik moe, waar wat was het een mooie en bijzondere dag vandaag, ik heb genoten!

Thuis maak ik nog even een begin met het bewerken van de foto's en dan is het tijd om te gaan slapen...
 
Komende week heb ik een rustige week qua afspraken, daar kijk ik nu al naar uit, zo heb ik wat tijd om wat in huis te gaan doen en vrijdag met Damaris mee te gaan voor de operatie aan haar gebit, daar mag ik bij blijven en stiekem vind ik dat best wel heel erg fijn, maar stiekem ook wel even spannend.

Tot snel lieve mensen!
Geniet van het leven!