Over mij

JAA! Je hebt me gevonden, nu weet je hoe ik eruit zie!Dit ben ik, Marleen. Ik ben geboren in 1984 ergens in de Achterhoek, op mijn 27e ben ik naar West-Friesland verhuisd.

Vroeger maakte ik altijd al graag foto’s met mijn camera, was het niet van de natuur of van de dieren in en om huis, dan was het wel van een bloemstukje die ik zelf gemaakt had. Toen moest ik ze nog altijd een rolletje wegbrengen en de foto’s laten ontwikkelen, van mijn eerste salaris kocht ik mijn eerste digitale compact camera, een kleine grijze Pentax was het. Wat een plezier heb ik gehad van die camera, alles ging op de foto, foto’s werden afgedrukt en menig fotoalbum heb ik met foto’s gevuld. Inmiddels ben ik al een aantal jaren in het bezit van een prachtige spiegelreflex camera, ook een Pentax.

Alleen of samen met mijn man Dave trek ik er geregeld op uit om foto’s te maken. Een dagje dierentuin, een rondje Friesland, lekker naar het strand, oude (verlaten) gebouwen of tijdens het Geocachen, er is altijd wel een reden om de camera mee te nemen en foto’s te maken. Ook de seizoenen hebben allemaal zijn eigen charmes om vast te leggen op beeld.

Naast het fotograferen heb ik nog veel meer hobby’s, zo ben ik in de zomer geregeld in mijn broeikas te vinden waar ik druk ben met het verzorgen en zaaien van kruiden, groenten en fruit. Teken ik in de wintermaanden graag en bewerk ik mijn foto’s natuurlijk na om ze op mijn site te zetten. Ook zit ik graag achter mijn oma’s naaimachine, grafeer glas of zoek cachjes (geocaching).

Mijn website Òliba is geboren om mijn foto’s niet alleen voor mezelf te houden maar ook aan anderen te laten zien. Mijn website is vernoemd naar de vogel die voor mij erg belangrijk is geworden, Òliba betekend in het Catalaans uil. De uil staat voor mijn opa, mijn opa waar ik altijd veel te vinden was. Naast dat de uil symbool staat voor mijn opa, heeft de uil voor mij nog meer betekenissen, zo is de uil is een mooi en prachtig dier om te zien. En staat de uil voor wijsheid, verandering, helderziendheid, kracht, maar ook de dood en schaduw. Volgens de indianen is de uil het totemdier van de boogschutter, mijn sterrenbeeld.