Donald Duck stickers sparen

- 13 februari -

Wat een nacht heb ik achter de rug en wat een verschrikkelijke dag vandaag... afgelopen nacht heb ik uren zitten kloten om mijn astma weer onder controle te krijgen, het slapen kwam er dan ook niet van helaas. Vanmorgen nog geprobeerd te gaan slapen, maar zonder resultaat... Dan maar even een paar boodschappen doen, veel verder dan de groentewinkel kom ik vandaag niet en eenmaal thuis beland ik op de bank waar ik nog altijd lig/hang/zit, soms doezel ik een beetje weg, maar echt slapen gaat het helaas niet worden. Veel beter word ik daar helaas niet van.

Maar dan nu mijn Donald-Duck-sticker-spaar-actie...

Ken je dat? Zo'n actie om stickers te sparen (en in een boek te plakken) of kaarten die je kunt sparen?? Vast en zeker! Hier in Noord-Holland hebben we onder andere de DEEN als supermarkt. Normaal ben ik niet snel van het sparen voor mezelf en geef ik het weg aan anderen, maar dit keer is het anders...

Ik heb nu eens besloten voor mezelf te sparen, wat? Donald Duck stickers, om een stripboek compleet te maken heb je stickers nodig. Bij €20,00 aan boodschappen kreeg je een stickerboek, ik had er al twee boeken bij elkaar verzameld, één voor mezelf en één om aan iemand cadeau te geven (aan wie vertel ik niet, anders is het geen cadeau meer). Dan komt het verschrikkelijkste, proberen alle stickers bij elkaar te krijgen om een compleet boek te krijgen. Ik had het voor mezelf natuurlijk al dubbel zo moeilijk gemaakt, ik had besloten 2 boeken bij elkaar te willen verzamelen.

Op mijn eigen Facebook-pagina had ik een oproep gedaan of vrienden voor me wilden mee sparen en die waren er gelukkig! Toen ging het ineens heel snel, bij de kassa kreeg ik nog wel eens extra stickers van andere klanten, soms kocht ik boodschappen er een beetje na om een extra sticker te krijgen (ja, op sommige aanbiedingen krijg je dan een extra stickerpakje).

Soms had ik van een hele stapel, maar een enkele die ik nog niet had (zo frustrerend!!!), maar gisteren had ik een dikke stapel (nee niet alleen door mijn boodschappen, maar ook door de boodschappen van de dame voor me en de dame voor-voor me). Eenmaal thuis en de boodschappen op zijn plek begon het ritueel ...
Pakjes eerst open maken,
dan alle cijfers op volgorde leggen, 
dan het ene boek erbij,
plak,
plak,
heb ik al,
plak,
heb ik al,
heb ik al,
plak,
heb ik al plak,
nummer 59 mis ik en dan is mijn eerste boek vol
dan het tweede boek erbij,
daar gaan we weer, dit boek plak ik niet dat mag de ontvanger doen,
op het stapeltje,
op het stapeltje,
op het stapeltje,
heb ik al,
heb ik al
op het stapeltje,
op het stapeltje,
ik moet nog 5 stickers...

Gister avonds komt Dave thuis en een collega van Dave heeft weer een stapeltje stickers voor me, nummer 59 zit er niet in, dus het eerste boek mist nog altijd één sticker, dan het tweede boek, 2 nieuwe stickers, ik mis er nog 3.

Dan zie ik diezelfde avond op Facebook dat er een speciale ruil-groep is aangemaakt op de weg-geef-hoek hier, hup daar ga ik, degenen die ik mis zet ik erop, en de hele stapel dubbelen ook. Nu gaat het heel snel!

In no-time heb ik weer een sticker voor het weg-geef-boek erbij. Vanmorgen heb ik, na mijn bezoek aan de groenteboer, onderweg naar huis, een klein stapeltje van mijn dubbelen daarvoor geruild.
Ploep, de volgende wil ook graag ruilen, hij heeft nummer 59 dubbel, die heb ik dus nog 2 keer nodig en kan ze dus goed gebruiken, ik zoek uit mijn stapel een aantal die hij nodig heeft. Hij komt ze meteen ophalen en ineens is mijn boek vol! Helemaal trots!
Nu hoef ik voor het weg-geef-boek alleen nog nummer 1, dat wordt even hengelen en vissen. Het hengelen en vissen gaat sneller dan ik had verwacht en als het goed is komt vandaag iemand nummer 1 aan huis brengen en neemt dan een klein stapeltje van mijn dubbelen weer mee. Mijn twee boeken zijn compleet en dat betekend dat ik mijn weg-geef-boek aan de gelukkige gever geven!

Zo leuk om eens iets compleet te sparen, nu rustig verder sparen voor de buurvrouw!!

Geniet van de mooie zon!!