Mijn blog, een jaar geleden...

-8 januari 2016-

Een jaar geleden begon mijn blog, Hemelesblauwe lucht. Eerst via Tumblr, toen via mijn eigen website en Facebook pagina...
Mijn blog die door mijn vriendin is bedacht om iedereen op de hoogte te houden hoe mijn observatie week in Heideheuvel verliep. Bijna een jaar geleden waren mijn eerste 4 dagen op Heideheuvel, niet wetende dat er nog 3 maanden daarna zouden volgen...

Wat is er veel gebeurd in een jaar, zo ging ik 12 weken revalideren in Heideheuvel.
Wat heb ik daar veel mogen leren, in het begin was het zwaar, maar langzaam aan kreeg ik meer energie en had ik mijn gezondheid steeds meer onder controle. Mijn leven ging er anders uitzien, dat werd al snel duidelijk tijdens mijn revalidatie. Alleen niet alleen voor mij, maar ook voor Dave en de rest van mijn omgeving. 

Na mijn revalidatie het gesprek met mijn werk. Met strikte regels zou ik nog kunnen werken in de zorg, alleen was/is dit niet haalbaar in de praktijk. Na een gesprek met arbeidsdeskundige is besloten dat ik definitief niet meer de zorg ik kan. Maar wat dan, nadat ik een tijdje op de financiële administratie, cliënt administratie, bewonersadministratie en het wijk-leerbedrijf heb mogen mee kijken wist ik het. Uiteindelijk de keuze gemaakt om een opleiding boekhouden te gaan doen (waar ik inmiddels mee ben begonnen) en druk solliciteren naar een financiële functie. 

Samen met Dave en de jongens weer op vakantie, naar Kroatië, ons land. Wat was het een super vakantie, zo heerlijk genoten, zoveel mooie plekjes mogen bekijken. Heerlijk zwemmen en genieten van de rust. De hele vakantie, of, de hele vakantie op 1 avond na totaal geen last gehad van mijn longen. Zo heerlijk, veel wandelen, klimmen over de rotsen en zwemmen, en dat zonder klachten!

Ook heb ik in dat jaar afscheid moeten nemen van mijn lieven oma, ze heeft haar strijd tegen haar ziektes niet mogen winnen. Samen hebben we met haar bijzondere en mooie dagen mogen hebben vlak voor haar overlijden. Nog altijd mis ik haar, samen bellen, even een kaartje schrijven en bij haar op de thee gaan, het kan niet meer. 

Ook hebben Dave en ik veel leuke dingen ondernomen, foto's maken van de natuur, mijn neefje Tygo en oude vervallen gebouwen. Samen naar de dierentuin, dagje naar het strand en nog veel dagjes uit. Een midweek samen met Bas, koekjes bakken, pokemon spelen. Samen met Dave naar de trap in Rotterdam geweest. Mijn eerste tatoeage laten zetten.

Maar ook een jaar geen prednison, en dat is iets dat wel heel bijzonder is!!!

Een bijzonder jaar met hele bijzondere momenten, leuke en minder leuke. 
Een bijzonder jaar met vele nieuwe mensen die ik heb mogen leren kennen.
Een bijzonder jaar waarin ik veel heb mogen leren.
Een bijzonder jaar waarin mijn astma stabieler is dan ooit te voren.

En nu...
Een nieuw jaar waarin ik (hopelijk) mijn diploma PDB ga halen.
Een nieuw jaar waarin ik vaak zal terug kijken en denken aan vorig jaar.
Een nieuw jaar waarin ik een nieuwe werkgever ga vinden (of mijn best voor ga doen).
Een nieuw jaar waarin ik veel leuke dingen wil gaan beleven.

Mijn bucketlist voor dit jaar:
- Minimaal 10 kilo afvallen
- Werk zoeken en vinden
- Op vakantie naar Kroatië
- Op vakantie naar België, oude vervallen gebouwen spotten
- Samen fotografie dagjes uit met Dave
- Geen prednison
- Mijn eigen broeikas opbouwen
- Mijn eigen groente telen en eten
- En nu vergeet ik vast nog heel veel
- Maar vooral gezond en gelukkig blijven!!!