Lachen tijdens het sporten!!!

-27 mei 2016-
Soms heb je van die gekke dagen in de week zetten, kennen jullie die ook???

Deze week druk geweest met het sporten, 2 keer bij de fysio aan fitness gedaan en wat hebben we moeten lachen!!
Ik zit in een speciale groep met daarin mede longpatiënten. Ik ben verreweg de jongste van het stel, het was even wennen maar het is een hele leuke groep. Gister hebben we enorm moeten lachen en ben ik bijna van de loopband al hoestend en proestend afgelazerd. Hoe dat kwam?? Ik begon met het bewegen op de apparaten, eerst de benen, tijdens dit apparaat hadden we al de lol erin zitten, "we lopen er wel van weg" zeiden de mannen over iets heel onbenulligs. Waarop ik zei "Ik druk het wel weg met mijn benen", omdat ik mijn benen aan het trainen was, de mannen hadden het niet meer, en eigenlijk sloeg het ook nergens op. Daarna heb ik mijn armen gedaan, nog een keer de benen en nog een keer de armen. Daarna moest ik nog lopen, een half uur, of half uur, 28 minuten, bijna een half uur, zonder te stoppen dan weer 5,4 km/uur na 4 minuten, 3 minuten 3,8 km/uur. In een behoorlijk tempo liep ik op de loopband was de man van de fitness rustig aan het kijken hoe de dames het doen met tennis (ja we kijken tv tijdens het lopen en fietsen), ik vraag "Doen ze het goed?", hij reageert niet dus maak ik de opmerking "zijn de dames knap?" en met draait hij zich om, iedereen had gehoord wat ik zei en we lagen met zijn allen in een deuk, het had weinig gescheeld of ik was op mijn snufferd gegaan, kreeg het er warm van. Wat is dat leuk als je zo met een lolletje erbij kan sporten in een leuke groep.

Wat heb ik nog meer mee gemaakt voor een leuke dingen, verder eigenlijk niet veel schokkends, of niet dat ik hier kwijt wil in ieder geval!! Wel heb ik een gesprek gehad op mijn werk, wat was dat een fijn gesprek.

We hebben het gehad over mijn ziekte en hoe nu verder, dit keer dat er ook de dame van het verzuim erbij en mijn teamcoach, ik heb verteld over wat mijn ziekte inhoud, wat het voor me betekend en wat ik wel zou kunnen en wat niet, er werd belangstelling getoond, maar ook dat het niet makkelijk is, en dat is het ook niet. Maar ik kijk niet naar wat ik niet kan, maar wat wel, en hoe ik dingen die niet kan op een andere manier wel kan en dat bevalt goed. Op het werk gaan ze nadenken wat ik in tussentijd kan doen, zodat ik toch een beetje op het werk ben of thuis ben en daar wat doe en natuurlijk ga ik daar ook eens over nadenken!!! :-D

Oow ja, dinsdagavond begonnen mijn longen ineens gek te doen, uit het niets. Benauwd, en hele koude blauwe vingers, gekke blosjes op mijn wangen. Dus toch maar even voor de derde keer die dag mijn longen gemeten en voor ze zekerheid ook de saturatie, beide waren alles behalve goed. Ik heb direct al mijn puffers extra ingenomen. Na een half uurtje werd ik minder benauwd en ook mijn zuurstofsaturatie liep weer op. Woensdag voor de zekerheid alle puffers maar ingenomen zoals in mijn stappen plan staat als je longmeting niet goed is (al was mijn longmeting woensdagochtend wel goed), maar ik durfde de gok niet te wagen, wat was dit lang geleden zeg. Ik had van die lekkere zoete gevulde pepertjes gehad, misschien te veel, te scherp. Binnenkort ga ik weer een bakje halen en dan in mijn ééntje op smikkelen, kijken of ik dan ook last heb. Dan weet ik dat dat het is geweest en moet ik nooit meer die dingen eten.   

En dan vanmiddag samen met Damaris even een stukje gefietst. Mijn hoofd moest leeg en dat wilde even niet, nu denk ik dat hij wel bijna leeg is, straks nog even een blogje in mijn eigen privé dagboek zetten en dan ben ik weer leeg! 

Tijdens het fietsen samen met Damaris even bij de dierenarts de jaarlijkse prikjes gehaald en daarna kwamen we onderweg een andere Airedale tegen, samen met die vrouw een tijdje zitten kletsen, het was een man van een jaar, dan is Damaris al echt een dame op middelbare leeftijd. Samen hebben de honden aan de lijn met elkaar gestoeid. Na een praatje weer op de fiets verder en thuis even het aanrecht opgeruimd, lekker buiten zitten en kletsen met een paar vriendinnen en dan even tijd voor mijn blog!

Tussendoor heb ik ook nog met oma gesproken aan de telefoon, wat is zij benauwd. Nu moet ze naar het ziekenhuis. Lieve oma, ik hou van jou en zal een kaarsje voor je branden!

Lieve mensen, ik ga jullie een fijn weekend wensen en binnenkort volgt een nieuwe blog!