Laatste avondje...

-10 januari 2016-

Dat klink wel heel erg triest en zielig, zo is het helemaal niet! Morgen ga ik naar Heideheuvel, dan begint de onderzoeksweek om te kijken hoe ik het beste met mijn longen om kan gaan en wat de belangrijkste behandeling is om het goed te krijgen en daarna ook te houden. 

De afgelopen dagen rustige dagen gehad, mijn vriendin Ignatia is langs geweest en een nachtje blijven slapen, van haar een hele mooie lieve kaart gekregen met een grote drinkfles en heerlijke thee voor als ik bij Heideheuvel zit. Samen een geweldige avond gehad nadat Ignatia voor het avondeten had gezorgd. Samen een ontspannen avond Mannenharten 2, wat heb ik dit gemist!! Al was de dag daarna een beroerde dag, een dag van rusten, slapen en bijkomen, het was het waard. 

Tijdens het rusten teken en kleur ik de laatst tijd veel, de bloem is inmiddels klaar, het hart krijgt steeds meer vorm en vulling. 

Vanmorgen kwam ik laat uit bed, dan zeg ik tegen Dave, “ga me zo eerst even douchen, mijn haren zijn zo stug, moeten hoog nodig gewassen worden.” Doe nog even een wasje in de wasmachine en begin me aan te kleden, dan begin ik met mijn haren en denk ik bij mezelf, oow bah, ik wilde me douchen. Dan moet ik me weer helemaal uitkleden, dat vertik ik en maak van mijn haren een knotje achting iets. Dave zegt dat mijn haren een beetje gek zit en geeft aan te willen helpen mijn haren te wassen boven de wasbak, dat klinkt als een geschenk. Samen duiken we de badkamer in en helpt Dave mij mijn haren te wassen boven de wastafel, de vloer wordt natter en natter. Dave zegt een aantal keren “je moet wel goed boven de wastafel blijven staan”. Dan spuit hij mijn broek nat moet de kraan, waarop ik aangeef dat hij alles nat spuit met de douchekop “oow doe ik dat?” is zijn reactie. Ik krijg een smile op mijn gezicht en van binnen moet ik lachen. Wat hou ik toch ontzettend veel van deze man!! 

Vanmiddag samen een paar boodschappen gedaan en dan toch maar de koffer verder ingepakt en alles klaargezet voor morgen. Lieve berichtjes stromen binnen “Heel veel sterkte en succes morgen”, “Succes kanjer”, “Ik wens je de komende dagen heel veel sterkte en hoop dat er veel positieve dingen volgen”, “Ik wens je heel veel sterkte en hoop dat ze iets voor je kunnen doen”, … Zo lief al die lieve woordjes, het doet me goed! Dank jullie wel allemaal!!!

De koffer staat inmiddels beneden, ik ga zo mijn bedje op zoeken en morgen ga ik proberen jullie iets te vertellen over mijn eerste dag in Heideheuvel.