Heideheuvel-5 januari 2016-
Vandaag viel er een envelop op de deurmat, Heideheuvel. Bijna is het zover dan word ik voor een week opgenomen in het astma behandelcentrum van Nederland voor allerlei onderzoeken. 

Het is de tweede envelop die op de deurmat viel, de eerste envelop was een envelop vol met a4-tjes met vragen, veel vragen waren snel in te vullen. Sommige vragen waren ook confronterend. Vragen over het huishouden, de boodschappen doen, eten voorbereiden/koken… of nog wat dichter bij jezelf, jezelf douchen, aan/uit kleden, wassen… Dan kom merk je pas wat je de laatste tijd hebt ingeleverd. 

Onze supermarkt bezorgt tegenwoordig een groot aantal boodschappen aan huis en daar maak ik dan tegenwoordig ook gebruik van, de kleine boodschapjes bij de groenteboer en bakker haal ik dan zelf. Het huishouden, Dave helpt me hier veel bij. Eten koken, vaak zit ik op een kruk aan het aanrecht groente en vlees te snijden. Douchen, dan zit ik vaak op een douchekruk om energie te besparen. Dingen die ik voor een 4 maanden geleden nog zelf lukte. Het is dan ook even slikken als je de vragen leest en je niet kan invullen dat het allemaal zelf lukt. 

En dan gaat de telefoon, in de tweede week van januari zal de eerste opname zijn, dat is over anderhalve week denk ik dan, wow, dat gaat snel!!!! Ook komt er voor de observatieperiode nog iemand langs voor een intake bij mij thuis. Wat een opluchting, over een paar weken weet ik meer, hoe nu verder en hoe gaat mijn toekomst eruit zien?

Vandaag een envelop gevuld met informatie over de opname, met heel veel informatie over de observatieperiode, wat mag wel, wat mag niet, wat handig is mee te nemen of niet. En iedereen heeft een eigen slaapkamer! Dat vind ik wel heel erg prettig, geen snurkende mensen naast je. Samen met medepatiënten ontbijt je, lunch je en nuttig je de warme maaltijd, een strak schema, 8 uur is het ontbijt dus vroeg uit bed. Maar vooral moet er heel veel spullen mee, voor 4 dagen red ik het niet met mijn vrolijke kleine reis koffertje, dat wordt op zolder een grotere saaie koffer tevoorschijn toveren. Alleen mijn badjas, toilettas, sportkleding en sportschoenen, zullen ervoor zorgen dat mijn kleine vrolijke reis koffertje vol zou zitten. 

Wat er nog meer mee moet, sloffen. Oma’s slofjes, die gaan mee! Mijn oma breidt zelf slofjes en die zitten altijd zo lekker en draag ik altijd thuis, dus die mogen mee naar Heideheuvel, gelukkig heb ik nog een setje nette slofjes liggen! 

Verder staat er nog ondergoed op het lijstje, nachtkleding, zakdoeken (dat wordt Dave zijn zakdoekenlade plunderen), sokken, schoenen, bovenkleding naar eigen inzicht, zwemkleding, badhanddoek, badslippers en je legitimatiebewijs. 

Ik hoor je al denken, ga je op vakantie?? Je zal het bijna denken… Nee, ik ga 4 dagen naar Heideheuvel voor een observatieperiode voor mijn longen.